Βασικό κριτήριο στην επιλογή γυαλιών ηλίου είναι ο φακός ο οποίος θα πρέπει να είναι κατασκευασμένος απο υλικό με 100% απορροφητικότητα στην υπεριώδη ακτινοβολία U.V.

Απο την άλλη πλευρά, η επιλογή του χρώματος αποτελεί επίσης εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα, ο οποίος καθορίζει την λειτουργικότητα και την χρηστικότητα των γυαλιών ηλίου σας!

Πιο συγκεκριμένα:

 

Το γκρί χρώμα, το  οποίο είναι και το επικρατέστερο, έχει την δυνατότητα να μειώνει σημαντικά την φωτεινότητα, χωρίς όμως να αλλοιώνει την αντίληψη των χρωμάτων και των λεπτομερειών.

 

Το καφέ χρώμα, επίσης μειώνει το ποσοστό φωτεινότητας,μπλοκάροντας ενα μέρος του μπλε φάσματος, το οποίο προκαλεί θάμβος ιδιαίτερα τις μέρες με έντονη ηλιοφάνεια, όμως η σχετικά αισθητή αλλοίωση των χρωμάτων, είναι ενα απο τα βασικότερα μειονεκτήματα της συγκεκριμένης απόχρωσης.

 

Το πράσινο χρώμα, είναι εκείνο που ενω μειώνει την φωτεινότητα αλλά και το θάμβος απο το μπλε φως, βελτιώνοντας την αίσθηση του "contrast" του φυσικού περιβάλλοντος, είναι και εκείνο που αλλοιώνει συγκεκριμένα χρώματα και ιδιαίτερα το κόκκινο χρώμα, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο κυρίως στην αντίληψη του φωτεινού σηματοδότη και των τροχαίων σημάτων.

 

Το κίτρινο χρώμα στους φακούς βοηθά στο να φιλτράρεται κάθε μπλε φως, το οποίο εστιάζει στα μάτια μας. Μπορούν όμως να προκαλέσουν παραμόρφωση στο χρώμα, ενω είναι ιδανικοί για χρήση στην αυγή και το σούρουπο, επειδή δημιουργούν άριστη ορατότητα ακόμα και σε σκιώδεις συνθήκες. Οι κίτρινοι φακοί διατηρούν την ευκρίνεια και είναι αρκετά φωτεινοί, ώστε να μειώνουν την αντανάκλαση, ακόμη και σε θολές ή ομιχλώδεις συνθήκες.

 

Ροζ και κόκκινο χρώμα.Αυτές οι αποχρώσεις είναι εξαιρετικές για αθλήματα όπως η ποδηλασία και οι αγώνες επιτάχυνσης, καθώς παρέχουν καλύτερη ορατότητα στο δρόμο.

 

Μπλέ και μοβ χρώμα. Μειώνουν σημαντικά την αντηλιά και βοηθούν στη βελτίωση του χρώματος και την αντίληψη του περιγράμματος. Οι μπλε και μοβ αποχρώσεις μπορούν ακόμη να βοηθήσουν την πλοήγηση σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως η θολούρα, η ομίχλη και το χιόνι, επειδή εμποδίζουν το θάμβος από οποιοδήποτε λευκό φως που είναι ορατό.

Σε κάθε περίπτωση, ο ειδικός είναι εκείνος που θα σας βοηθήσει να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή με βάση τις δικές σας ανάγκες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το info@eyeland.gr.