Πολωτικοί φακοί...Γιατί είναι τόσο διαφορετικοί; Αξίζει να τους χρησιμοποιήσετε;

Με το πέρασμα των χρόνων, οι ηλιακές υπεριώδεις ακτίνες γίνονται ολοένα και πιο επιζήμιες για την υγεία των ματιών μας, παράγοντας που καθιστά απαραίτητη, ίσως και αναγκαία, την προστασία των ματιών μας, ανεξάρτητα από την κάθε εποχή του χρόνου.

Πώς μπορούμε όμως να προστατευτούμε πραγματικά;;

Η σωστή επιλογή γυαλιών ηλίου έχει μεγάλη σημασία. Οι περισσότεροι καταναλωτές, δεν δίνουν μεγάλη σημασία στους φακούς, και περιορίζονται περισσότερο στο στυλ του σκελετού, στο χρώμα ή στο σχήμα του.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος!!

Έτσι λοιπόν, τα τελευταία χρόνια, οι πολωτικοί φακοί, αν και έχουν γίνει  ευρέως γνωστοί, είναι πολλοί εκείνοι που δεν γνωρίζουν τις πραγματικές διαφορές από τους απλούς φακούς.

Για την κατανόηση της λειτουργίας των πολωτικών φακών, θα πρέπει να γίνει γνωστό, πως το ηλιακό φως απορροφάται και αντίστοιχα αντανακλάται από λείες οριζόντιες επιφάνειες, όπως η γη, το νερό ή τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, δημιουργώντας θολερότητα και αίσθηση κόπωσης.

Οι απλοί φακοί στα γυαλιά ηλίου παρέχουν προστασία έναντι και των οριζόντιων αλλά και των κατακόρυφων ακτινών, όμως δεν μειώνουν την αντανάκλαση που προέρχεται από τις ανακλώμενες οριζόντιες ακτίνες. Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση γυαλιών ηλίου με πολωτικούς φακούς είναι απαραίτητη, καθώς διαθέτουν ενσωματωμένο φίλτρο πολλαπλών χρήσεων, το οποίο επιτρέπει την διέλευση μόνο των κάθετων ακτινών φωτός, μπλοκάροντας τις οριζόντιες ακτίνες, εξαλείφοντας τελικά την αντανάκλαση.

Ποιοί είναι εκείνοι που πραγματικά χρειάζονται τους πολωτικούς φακούς;

Οι άνθρωποι που χρειάζονται πολωτικούς φακούς είναι αυτοί που περνούν αρκετό χρόνο στην θάλασσα, είτε λόγω επαγγέλματος, είτε λόγω κάποιου θαλάσσιου σπορ.

Μια άλλη περίπτωση εφαρμογής των πολωτικών είναι η οδήγηση. Οι οριζόντιες ακτίνες που αντανακλώνται στον δρόμο και στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, αυξάνουν το αίσθημα κόπωσης και θαμπώματος στα μάτια.

Αξίζει να τους δοκιμάσετε και εσείς!!!