ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΠΤΙΚΩΝ-ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ 27-10-2018

Οι οπτικοί - οπτομέτρες της χώρας, οι ασφαλισμένοι – δικαιούχοι της παροχής των οπτικών ειδών και όλος ο ελληνικός λαός παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό κυριολεκτικώς ενεοί την σύγχυση και τον πανικό της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, η οποία είναι εγκλωβισμένη στην αυθαιρεσία και την πολυνομία που η ίδια δημιούργησε.

Οι δικές μας θέσεις είναι ξεκάθαρες και κατανοητές:

1. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να συμβληθούμε σε καμία σύμβαση με καταχρηστικούς και αντίθετους στην συναλλακτική πίστη όρους, που οδηγεί σε καταστρατήγηση των συμφερόντων μας και στην βέβαιη οικονομική μας καταστροφή!

2. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ τον τρόπο αποζημίωσης των οπτικών ειδών μέσω «βεβαιώσεων πληρωμής» αν δεν αποζημιώνεται απευθείας ο ασφαλισμένος, όπως ορίζει ο νόμος!

3. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ την γραφειοκρατική διεκπεραίωση ώστε να μην επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος πολίτης! Καλούμε την συγχυσμένη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για ύστατη φορά: Να τηρήσει τον νόμο που η ίδια επικαλείται: «..Τα γυαλιά και οι φακοί αποζημιώνονται είτε σε συμβεβλημένους παρόχους οπτικών ειδών, είτε στους δικαιούχους όταν αυτό κριθεί αναγκαίο από τον Οργανισμό..».

Να αναρτήσει δημόσια, όπως υποχρεούται, τους συμβεβλημένους οπτικούς σε όλη τη χώρα. Να εκδώσει άμεσα εγκύκλιο προς όλα τα υποκαταστήματα του Οργανισμού ώστε να δέχονται την κατάθεση των δικαιολογητικών από τους ασφαλισμένους.

Κύριοι του ΕΟΠΥΥ, τα οπτικά είδη είναι ενταγμένα ήδη εκ του νόμου στα χορηγούμενα είδη από τον Οργανισμό προς τον ασφαλισμένο και πλήρως πιστοποιημένα. Αν η πρόθεσή σας είναι να παύσετε την παροχή, να έχετε το θάρρος να το ανακοινώσετε ευθαρσώς στους πολίτες!

Άλλωστε με τον τρόπο αυτό θα επιτύχετε και μεγαλύτερα πλεονάσματα! Θα ήταν, τέλος, σκόπιμο οι σχετικές «ενημερωτικές» ανακοινώσεις του Οργανισμού να μην χρειάζονται προσφυγή στο …Μαντείο των Δελφών για να επεξηγηθούν.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕΒΑΣΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΟΟ