Ο ενζυμικός καθαρισμός περιλαμβάνει την χρήση ενός συγκεκριμένου προιόντος καθαρισμού,το οποίο αφαιρεί τις πρωτείνες και συμβάλλει στην προστασία των φακών επαφής απο την εναπόθεση τους στην επιφάνεια των φακών.

Πιο συγκεκριμένα,οι πρωτείνες μπορόυν να προκαλέσουν αλλοίωση των φακών επαφής με αποτέλεσμα τον ερεθισμό των ματιών ή την δημιουργία μολύνσεως.

 

Πόσο συχνά πρέπει να επαναλαμβάνεται ο καθαρισμός φακών επαφής με ένζυμα;

 

Συνήθως πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα,αναλόγως φυσικά τον τύπο του καθαριστικού ενζύμου και τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

Πώς γίνεται ο ενζυμικός καθαρισμός;

 

Για τον ενζυμικό καθαρισμό απαιτούνται κάποια βασικά βήματα.Τα σημαντικότερα απο αυτά είναι τα εξής:

  1. Πλένετε επιμελώς τα χέρια σας και στεγνώνετε πολύ καλά.
  2. Τοποθετείτε ενα ενζυμικό δισκίο στην θήκη των φακών επαφής γεμίζοντας με υγρό τα φιαλίδια.Στην συνέχεια,ανακινείτε μέχρι να διαλυθούν τα δισκία ενζύμου.
  3. Αφήνετε τους φακούς για τον απαραίτητο συνιστώμενο χρόνο(συνήθως 2 ώρες).
  4. Αφού οι φακοί έχουν εμποτιστεί,πλένετε και πάλι τα χέρια και ρίχνετε ενα φακό στην παλάμη,ενω ταυτόχρονα με κάθετες κινήσεις (εμπρός-πίσω)τρίβετε τον φακό για 30 δευτερόλεπτα περίπου.Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση των πρωτεινικών εναποθέσεων.
  5. Ξεπλένετε προσεκτικά τον φακο με το υγρό σας.
  6. Τέλος,ακολουθείτε την καθημερινή διαδικασία καθαρισμού,απολύμανσης και αποθήκευσης των φακών επαφής σας.

Προσοχή!!Ο καθαρισμός ενζύμων δεν αντικαθιστά τις συνήθεις διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης. Μετά τον καθαρισμό ενζύμων, καθαρίστε και απολυμάνετε τους φακούς σας όπως θα κάνατε κάθε φορά που τα αφαιρείτε.

 

https://www.eyeland.gr/ygra-fakon-epafis/6937-protein-remover-tablets