Οδήγηση και Όραση

Η όραση αποτελεί την σημαντικότερη αίσθηση κατα την οδήγηση καθώς το σύνολο όλων των πληροφοριών που χρειάζεται ένας οδηγός,λαμβάνεται μέσω των ματιών.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την όραση κατα την διάρκεια της οδήγησης,όπως η ηλικία,η υγεία των οφθαλμών αλλά και αρκετοί εξωγενείς παράγοντες,όπως οι καιρικές συνθήκες και η φωτεινότητα.

Στην περίπτωση λοιπόν που οδηγούμε κατα την διάρκεια της ημέρας,καθιστάται αναγκαίο να φοράμε γυαλιά ηλίου!Πιο συγκεκριμένα τα γυαλιά ηλίου,απορροφούν και ουσιαστικά "φιλτράρουν" την UV υπεριώδη ακτινοβολία,αυξάνοντας την αντίληψη των φωτεινών αντιθέσεων,ενω ταυτόχρονα προστατεύουν απο τους εξωξενείς παράγοντες,όπως ο αέρας, η σκόνη.

Αντιθέτως,η οδήγηση τις νυχτερινές ώρες,όπου και η οπτική ικανότητα ελλατώνεται αισθητά απαιτεί την χρήση γυαλιών, εφόσον υπάρχει κάποια διαθλαστική ανωμαλία,με σκοπό την απόσβεση των αντανακλάσεων και τον περιορισμό της αίσθησης θάμβους.

Σε αυτό μπορεί να συμβάλλει και η χρήση των λεγόμενων γυαλιών νυχτερινής όρασης τα οποία ειναι συνήθως χρώματος κίτρινου στον φακό τους και μειώνουν το εκτυφλωτικό φως των διερχόμενων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της νύχτας κάνοντας την οδήγηση απόλαυση σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Ωστόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατά τη διάρκεια της μέρας μειώνοντας το έντονο φως του ήλιου.

Φοριούνται σαν κανονικά γυαλιά ηλίου ενώ έχουν μοντέρνο σχεδιασμό για να φοριούνται ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να καταλαβαίνει κανείς τη διαφορά!

Κατάλληλο για όλες τις καιρικές συνθήκες ακόμα και με συννεφιά, ενώ προστατεύει πλήρως από τις υπέρυθρες ακτινοβολίες του ήλιου.

Κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ακρυλικό υλικό μεγάλης ευκρίνειας το οποίο εμποδίζει το φως που δημιουργεί τη λάμψη.

Η χρήση των γυαλιών οράσεως και των γυαλιών ηλίου καθώς και η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των οφθαλμικών προβλημάτων συντελεί στην αποφυγή των ατυχημάτων.

 

Shop now: https://www.eyeland.gr/gyalia-oraseos

Eπίλεξτε τον σκελετό τις προτίμηση σας επιλέγοντας το παραπάνω σύνδεσμο.

Επιλέγετε "ΝΑΙ" για να προσθέσετε τους οφθαλμικούς φακούς σας.

Ακολουθήτε την συνταγή του γιατρού σας και βάζετε τους βαθμούς σας ή 0.00 βαθμούς αν δεν έχετε, πληκτρολόγητε την διακορική σας απόσταση, επίλεξτε τον πρώτο φακό 1,50 και στην επιλογή βαφής διάλεξτε το κίτρινο και στις επιστρώσεις (Αντιανακλαστικές επιστρώσεις) και είσαι έτοιμοι!!!!!!!

Σε 2-3 εργάσιμες μπορείς να έχεις τα νυχτερινά σου γυαλιά οδήγησης .