Ακόμα και τις συννεφιασμένες ημέρες πρέπει να φοράμε γυαλιά ηλίου .Τα σύννεφα δεν απορροφούν την επικίνδυνη-για τα μάτια-υπεριώδη ακτινοβολία, επομένως η χρήση τους καθιστάται αναγκαία για την αποφυγή των βλαβερών συνεπειών που προκύπτουν από την έκθεση μας σε αυτή..

 

Παρ 'όλα αυτά δεν αρκεί απλά να φοράμε γυαλιά ηλίου .Τα γυαλιά θα πρέπει να πληρούν και κάποιες προδιαγραφές όσον αφορά τα χαρακτηριστικά τους αλλά και τον χρόνο ζωής τους .Αν δηλαδή ξεπερνούν τα 3 χρόνια από τότε που τα αλλάξατε τελευταία φορά, τότε είναι πιθανό να κινδυνεύουν τα μάτια σας .

 

Τα γυαλία ηλίου δεν είναι μόνο ένα αξεσουάρ μόδας αλλά ένα πολύτιμο βοήθημα για την προστασία των ματιών!

 

Οι επιλογές λοιπόν πολλές!!

Φακοί διαβαθμισμένης σκουρότητας (degradee lenses), είναι ιδανικοί για καθημερινή χρήση λόγω της σκουρότητας στο πάνω τμήμα τους(κατάλληλοι για οδήγηση),ενώ η πιο ανοιχτή απόχρωση στο κάτω τμήμα τους διευκολύνει την όραση είτε μέσα στο αυτοκίνητο ,είτε στην περίπτωση της κοντινής όρασης.

 

Οι φακοί με εξωτερική επίστρωση καθρέφτη αντανακλούν μεγάλο μέρος της ακτινοβολίας αλλά ταυτόχρονα μειώνουν και την φωτεινότητα.

 

Οι φωτοχρωμικοί φακοί αυξομειώνουν τον βαθμό σκουρότητας τους ανάλογα με την ένταση του ηλιακού φωτός.

 

Οι φακοί με εσωτερικές αντιανακλαστικές επιστρώσεις(εσω multi)μειώνουν το θάμπωμα που προκαλείται από το φως που αντανακλάται στην πίσω επιφάνεια των φακών των γυαλιών ηλίου σας.

 

 Ανακαλύψτε και εσείς το κατάλληλο ζευγάρι γυαλιών ηλίου και φορέστε το ακόμα κι όταν ο ήλιος δεν μας χαμογελά!!!