Είστε από εκείνους που αναρωτιούνται αν κάνουν σωστή χρήση των φακών επαφή τους;

Η απάντηση είναι μια....

Η σωστή φροντίδα των φακών επαφής αποτελεί τον σημαντικότερο τρόπο,ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος σοβαρής μόλυνσης του οφθαλμού απο τυχόν μικρόβια και μικροοργανισμούς που εναποτίθενται στην επιφάνεια των φακών επαφής.Η σωστή χρήση αλλά και η επιμελής φροντίδα των φακών επαφής είναι μια απλή διαδικασία,την οποία όμως δεν πρέπει να παραλείπετε!

Γι΄αυτό λοιπόν,σας προτείνουμε κάποιους τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλίσετε σίγουρα την σωστή φροντίδα και υγιεινή των φακών επαφής σας!

Αρχικά, ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ,και αυτή η συμβουλή,ενω μπορεί να φαντάζει αυτονόητη και στοιχειώδης,ίσως είναι και η σημαντικότερη,αφού καθημερινά τα χέρια μας εκτίθενται σε διάφορα μικρόβια,που μπορούν εύκολα να μολύνουν τους φακούς επαφής μας.

Επιπλέον,ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΤΙΣ ΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ,εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο,τόσο την υγιεινή ,όσο και την ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των φακών επαφής.Και αυτό με ενα πολύ απλό και αποτελεσματικό τρόπο....Δεν έχετε παρά να ξεπλένετε σε τακτά χρονικά διαστήματα την θήκη των φακών,ακόμη και όταν αυτοί δεν χρησιμοποιούνται.Απαραίτητη φυσικά είναι και η αντικατάσταση της θήκης κάθε μήνα.

Η επιλογή του ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΥΓΡΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ και φυσικά η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ,αποτελεί επίσης ενα σημαντικό παράγοντα γαι την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων. Φυσικά ΜΗΝ χρησιμοποιείτε υποκατάστατα υγρών φακών επαφής όπως φυσιολογικός ορός ή νερό.Απαγορεύεται ρητά γιατί στον φυσιολογικό ορό όπως και στο νερό μπορούν να αναπτυχθούν πολύ εύκολα μικροοργανισμοί και μικρόβια επικίνδυνα για τα μάτια.  

Εξαιρετικά ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Φροντίστε να αφαιρείτε τους φακούς επαφής πριν πάτε για ύπνο

Είναι απαγορευτικό να κοιμάστε φορώντας τους φακούς επαφής, έστω ακόμη και αν ο κατασκευαστής τους,σας διαβεβαιώνει οτι μπορείτε να το πράξετε...

Η έλλειψη οξυγόνου φορώντας τους φακούς επαφής  κατά την διάρκεια του ύπνου,ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων και συνεπώς οφθαλμολογικών μολύνσεων!!!!

Επιτακτική είναι επίσης είναι η έγκαιρη αντικατάσταση τους.

Αν για παράδειγμα φοράτε μηνιαίους φακούς επαφής,θα πρέπει να τους αντικαθιστατε στις 30 ημέρες και όχι στις 40 ή στις 50

Για τις φίλες που χρησιμοποιούν μακιγιάζ,ένα είναι το μυστικό...

Φορέστε τους φ.ε πριν το μακιγιάζ,έτσι θα αποφύγετε τον κίνδυνο να εισέλθει οποιοδήποτε προιόν στον οφθαλμό! Όσο για εκείνους που αγαπούν σπόρ όπως η κολύμβηση,καλό είναι να  φοράτε φακούς επαφής ημερήσιας αντικατάστασης στην πισίνα ή στην θάλασσα.Το χλώριο μπορεί να ερεθίσει τα μάτια ενώ οι μικροοργανισμοί,τα μικρόβια μπορεί να μολύνουν τους φακούς επαφής αλλά με την χρήση φακών ημερήσιας αντικατάστασης , τους πετάτε.

Τέλος,μην φοράτε τους φακούς επαφής αν υποφέρετε απο κάποια αλλεργία ή αν λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή. Οι φακοί επαφής μπορεί να απορροφήσουν τα φάρμακα,δημιουργώντας δυσάρεστη αίσθηση, όπως φαγούρα, αίσθημα καύσους .Σε αυτές τις περιπτώσεις προτιμήστε και πάλι ημερήσιους φακούς επαφής .

Η σωστή λοιπόν ενημέρωση και η πρόληψη είναι οι παράγοντες που συντελούν και στην σωστή χρήση και στην άρτια προστασία των φακών επαφής σας.

Γι'αυτο λοιπόν μην διστάσετε να μας ρωτήσετε ,και να ενημερωθείτε από τους συνεργάτες μας για οποιαδήποτε απορία σας .

 

Τηλ. 210 5315008 

Email: info@eyeland.gr 

http://www.eyeland.gr/contact