Το Μπλε Φώς έχει υψηλή ενέργεια.
Το μπλε φως είναι φως στην περιοχή των ορατών ακτινών με υψηλή συχνότητα. Είναι φώς με μήκος κύματος μεταξύ 380nm (Ιώδες έως μπλε φως).Επειδή το μπλε φως έχει πολύ μικρό μήκος κύματος, όπως οι υπεριώδεις ακτίνες, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα μάτια.


Χαρακτηριστικά Διασποράς Του Μπλε Φωτός.
Το μπλε φως διαθέτει χαρακτηριστικά διασποράς. Λόγω αυτού του γεγονότος, έχει υψηλότερη πιθανότητα να προσκρούσει σε σωματίδια (σκόνη και υγρασία) που υπάρχουν στον αέρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά, κάνουν τα "Κύματα Μπλε Φωτός ",να δημιουργούν εκτυφλωτική λάμψη και το "Φαινομενικό Τρεμούλιασμα", με αποτέλεσμα να φαίνεται ασαφές το περίγραμμα των εικόνων.

Το "Μπλε Φώς" προκαλεί θόλωση της όρασης.
Το εστιακό μήκος διαφέρει ανάλογα με το χρώμα των φωτεινών κυμάτων. Όταν εστιάζεται το κόκκινο χρώμα στον αμφιβληστροειδή, το μπλε χρώμα εστιάζεται μπροστά από τον αμφιβληστροειδή. Γι' αυτό τον λόγο η εικόνα μπορεί να φαίνεται θολή. Με την εξάλειψη αυτών των κυμάτων μπλε χρώματος, η εστιακή απόσταση θα είναι μικρότερη, και ως αποτέλεσμα, η όραση θα είναι πιο ευκρινής.

Το "Μπλε Φώς" στην καθημερινή μας ζωή.
Τα έντονα φώτα στις οθόνες των τηλεοράσεων, στις οθόνες των υπολογιστών και στα φώτα τύπου LED είναι πανταχού παρόντα στην ζωή μας. Πολλές από αυτές τις φωτεινές πηγές εκπέμπουν μεγάλη ποσότητα "Μπλε Φωτός" για να τονίζεται η φωτεινότητα τους.

Συνοπτικά η επίστρωση του μπλε φίλτρου δεν φιλτράρει απλώς το μπλε φως , Αλλά και τις υπεριώδεις ακτίνες, οπότε μειώνει την εκτυφλωτική λάμψη ,βελτιώνει την αντίθεση και ξεκουράζει τα μάτια.

 

Email: info@eyeland.gr 

http://www.eyeland.gr/contact

.