Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και εμπορίας γυαλιών ηλίου και οράσεως. Πιο συγκεκριμένα, η ίδρυση της χρονολογείται το 1934, όταν ο ιδρυτής της Guglielmo Tabacchi αγόρασε το πρώτο ιταλικό εργοστάσιο παραγωγής ιδρύοντας μια νέα εταιρεία γυαλιών.

Στην συνέχεια, οι εξαγωγές επεκτάθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, η εταιρεία Safilo αναγκάστηκε να παράγει μόνο ένα είδος γυαλιών σε δυο βασικά χρώματα, κεχριμπάρι και κοκκινωπό καφέ Havana, τα οποία και αποστέλλονταν στην Γερμανία. Με το πέρας του πολέμου, οι εξαγωγές προς άλλα ευρωπαϊκά κράτη επανήλθαν και οι επιχειρήσεις επεκτάθηκαν στην Ρώμη και το Μιλάνο, καθώς επίσης και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όταν ο ιδρυτής της πέθανε, ανέλαβαν οι γιοι του την διαχείριση της εταιρείας, της οποίας η ανάπτυξη απογειώθηκε, μπαίνοντας στο χρηματιστήριο του Μιλάνο, και αποκτώντας την αμερικανική εταιρεία αθλητικών γυαλιών όπως τα Carrera Optyl, τα δημοφιλή έως σήμερα γυαλιά!

Η εταιρεία Safilo, με πολυετή εμπειρία στο χώρο των οπτικών, ξεχωρίζει πάντοτε με την κατασκευαστική καινοτομία της, και την σχεδιαστική της λεπτομέρεια, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο της, ως μια από τις καλύτερες εταιρείες οπτικών ειδών.