Γυαλιά ηλίου για παιδιά, τι πρέπει να προσέχουμε.

Posted by Nikos 06/07/2016 0 Comment(s) Πρακτικές καθημερινές συμβουλές,
Τα παιδιά μπορεί να μην ενδιαφέρονται όπως οι ενήλικες για τη μόδα στα γυαλιά ηλίου. Αλλά επειδή περνούν πολύ περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους από ό, τι εμείς, είναι πολύ σημαντικό να φορούν γυαλιά ηλίου που εμποδίζουν εκατό τοις εκατό τις υπεριώδης ακτίνες του ήλιου (UV).

Στην πραγματικότητα, επειδή τα παιδιά περνούν πολύ περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους από ότι οι ενήλικες, κάποιοι ειδικοί λένε ότι μέχρι και το ήμισυ της έκθεσης από τη ζωή ενός ατόμου σε ακτινοβολία UV μπορεί να έχει συμπληρωθεί μέχρι την ηλικία των 18 ετών.

Τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν τα μάτια των παιδιών από τις ακτίνες UV και το έντονο φως, είτε πρόκειται για μια ηλιόλουστη μέρα στην παραλία ή μια συννεφιασμένη μέρα σε ένα χιονισμένο βουνοκορφή. Βεβαιωθείτε ότι οι φακοί γυαλιών ηλίου του παιδιού σας είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό υλικό.

Και δεδομένου ότι η υπερβολική έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη διάκρεια της ζωής μας έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη του καταρράκτη και άλλα προβλήματα στα μάτια, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για τα παιδιά να αρχίσουν φορώντας καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου σε εξωτερικούς χώρους.

Οι ακτίνες UV δεν είναι ο μόνος πιθανός κίνδυνος από την ηλιακή ακτινοβολία. Πρόσφατα, οι ερευνητές ανέφεραν ότι η μακροχρόνια έκθεση σε υψηλής ενέργειας ορατές (HEV) ακτίνες φωτός, που ονομάζεται επίσης «μπλε φως», μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στα μάτια την πάροδο του χρόνου. Συγκεκριμένα, μερικοί πιστεύουν ότι η συνεχής έκθεση σε φως HEV μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας αργότερα.

Τα μάτια των παιδιών είναι πιο ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία και στην HEV ακτινοβολία από τα ενήλικα μάτια, επειδή ο φακός μέσα στο μάτι ενός παιδιού είναι λιγότερο ικανός στο φιλτράρισμα αυτών των ακτίνων υψηλής ενέργειας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, έτσι καλό είναι για τα να αρχίσουν να φορούν προστατευτικά γυαλιά ηλίου σε εξωτερικούς χώρους, όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η έκθεση του παιδιού σε υπεριώδη ακτινοβολία αυξάνει σε μεγάλο βαθμό, στις τροπικές περιοχές και ιδιαίτερα σε περιβάλλν όπου υπάρχει αντανάκλαση του φωτός, όπως σε χιονισμένο βουνό, σε νερό ή σε μια αμμώδη παραλία. Γι' αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τους φοράμε προστατευτικά γυαλιά ηλίου σε αυτές τις καταστάσεις.

Επιλέγοντας φακούς στα γυαλιά ηλίου των παιδιών μας:

Το επίπεδο της προστασίας που παρέχουν τα γυαλιά ηλίου από τις ακτίνες UV δεν έχει να κάνει με το χρώμα των φακών.

Όσο ο οπτικός σας σας πιστοποιεί ότι οι φακοί εμποδίζουν εκατό τοις εκατό την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, η επιλογή του χρώματος μόνο είναι ένα θέμα προσωπικής επιλογής και γούστου.

Οι περισσότεροι φακοί που μπλοκάρουν τις ακτίνες HEV του ήλιου είναι πορτοκαλί ή στο χρώμα του χαλκού. Οι φακοί αυτοί ενισχύουν επίσης την αντίθεση, συνιστούνται για υπαίθρια αθλήματα και ποδηλασία.

Το στυλ στα παιδικά γυαλιά ηλίου:

Πολύχρωμα γυαλιά ηλίου, στυλ για εφήβους είναι βεβαίως διαθέσιμα στην αγορά, αλλά οι εταιρείες γυαλιών ηλίου έχουν δημιουργήσει επίσης σχέδια φιλικά προς την επιθυμία των παιδιών να μοιάζουν με τους γονείς τους ή τα μεγαλύτερα αδέλφια.

Οβάλ, στρογγυλό, ορθογώνιο, cat-eye και γεωμετρικά σχήματα είναι όλα δημοφιλή και δροσερά, σε σοφιστικέ χρώματα όπως πράσινο, μπλε και μαύρο. Ο μεταλλικός σκελετός είναι πολύ δημοφιλής, όπως επίσης και ο πλαστικός σκελετός που μοιάζει με τα μοντέρνα γυαλιά ηλίου ενηλίκων.

ΠΗΓΗ:All About Vision

Leave a Comment

Loading...
Loading...
Loading...